Onderzoekslijn 1 identificeert mechanismen voor optimale interprofessionele samenwerking voor het stimuleren van participatie en zelfmanagementvaardigheden van mensen met chronische ziekten op verschillende SES-niveaus.
Onderzoekslijn 2 bestudeert een interprofessioneel zelfmanagementprogramma (PEaRLS) met ondersteunende technologie om participatieproblemen en zelfmanagementvaardigheden te verbeteren.
Onderzoekslijn 3 zal het gebruik van data-gestuurde gepersonaliseerde eHealth- en monitoringtechnologie voor interprofessionele triage, beoordeling, behandeling en thuismonitoring ontwikkelen en integreren. Er worden diverse methoden gebruikt voor het evalueren van de huidige technologie, het beoordelen van de vereisten van technologie voor gebruik bij mensen met een lage SES en het valideren van nieuwe technologie.
Onderzoekslijn 4 bouwt een prototype van een toegankelijk dataplatform voor het verzamelen, gebruiken en uitwisselen van data, en het platform zal worden uitgetest in de zes fieldlabs. Concepten van prognostische modellen zullen worden opgezet om maatschappelijke participatie en zelfmanagement te voorspellen.
De interprofessionele samenwerking met gebruik van relevante technologie zal leiden tot belangrijke wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken. Eén van de resultaten van het PAR-EL project is het bieden van betere en goedkopere interprofessionele zorg waarmee de participatie van mensen met chronische ziekten van verschillende SES-niveaus verbetert.